Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Весела мандрівка
12:02
Весела мандрівка

     15 жовтня 2016 року учні Білухівського НВК  здійснили подорож, організовану батьками, на Дніпропетровщину. 

   Першим пунктом у програмі білухівських туристів став візит до культурно-мистецького центру Дніпропетровщини – селища Петриківка. Це невеличке селище, де кожен мешканець пишається тим, що він народився саме тут. Петриківка відома тим, що саме тут зародився всесвітньовідомий петриківський розпис, котрий у 2013 році було включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. 

     Після цікавої екскурсії, кожен бажаючий міг спробувати створити власний шедевр, беручи участь у майстер-класі з петриківського розпису.

     

  Другим пунктом програми були відвідини садиби «Миколин хутір», де дітей зустрічала господиня хлібом-сіллю. Діти мали змогу приміряти національний одяг, навчитися виготовляти горщики, в'язати  ляльки-мотанки, плести з соломи, розмальовувати писанки, скуштувати дивень та ще багато і багато цікавого.

     

     Третім пунктом програми став етно-хутір «Козацька січ». Хутір розташований на території с. Гречане Петриківського району Дніпропетровської області та є єдиним комплексом, де розташований макет козацького укріплення «Січ» та 3 селянські садиби, побудовані наприкінці 19 ст.

   

 

  Дітей зустрічали козаки на конях, потім частували хлібом з сіллю. Екскурсія хутором розпочалася з міні-лекції про те, хто такі козаки і як вони з’явились на цій території. Власник садиби  розповів про козацькі хати, їхнє начиння та знаряддя праці, а також про бойову зброю козаків. Далі було  найцікавіше: на гостей чекали видовищні показові виступи козаків на конях, бої на шаблях, серпах, списах, ціпах. А козак Сергій продемонстрував  майстерне володіння батогом. 

     У школярів було «море» вражень від подорожі. Ця поїздка була найяскравіша та дружня за останній час. По дорозі назад діти співали пісні і планували наступну подорож. 

Переглядів: 494 | Додав: GAlina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: