Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Січень » 24 » День соборності України
15:20
День соборності України

     День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Ця подія  відбулася 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

     Не минули ці урочистості й наш навчальний заклад. Напередодні цього дня був вивішений Державний Прапор України на будівлі закладу. А вже у понеділок для учнів 1-6 класів був проведений виховний захід «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг». Звичайно ж, спочатку згадали історію цього свята, переглянули історичні кадри із Софійської площі в Києві під час проголошення «акту злуки» 22 січня 1919 року. Потім відгадували цікаві запитання із вікторини «Я-українець». Учні 5 класу заспівали «Пісню на добро», яку підхопили всі учасники заходу. Наприкінці співали пісні про Україну і за традицією взялися всі за руки, утворивши «живий ланцюг», як символ воз’єднання західних і східних земель.

     Учні нашого навчального закладу впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Переглядів: 363 | Додав: GAlina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: